HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 5 dkg margarin, 20 dkg tepertő, 1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 2 púpos kk só, 2db tojássárgája, kb 2 dl tej

tepertős pogácsa

Elkészítés: A tepertőt ledaráljuk és ízlés szerint ízesítjük borssal esetleg reszelt hagymával vagy mustárral. Az élesztőt és a cukrot a tejben elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a margarint, a tepertőt és a sót. Összemorzsoljuk a zsiradékot a liszttel. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojássárgájákat és dagasztógép segítségével megdagasztjuk. Ha a tészta túl kemény lenne egy kevés tejet adhatunk hozzá. A kidolgozott tésztát hűtőszekrényben pihentetjük egy órát, de lehet egy éjszakát is. Ezután átgyúrjuk és 30 percet szobahőmérsékleten kelesztjük. A tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, a felületét bevagdossuk és kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket és megkenjük felvert tojással. Körülbelül 30 perc kelesztés után enyhén gőzösített 180°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.