Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 2.5-3 dl langyos tej, 5 dkg vaj, 1 fej közepes vöröshagyma, 2 kk só, 1 kk. cukor
Elkészítés: A főtt burgonyát áttörjük, a vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, majd kihűtjük. A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, és alaposan megdagasztjuk. A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. 30 percig pihentetjük, majd sütőlemezre helyezzük. 200 °C-ra elő melegített gőzös sütőben ( vagy sütőzacskóba téve ) 10 percig, majd 180 °C-on további 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.