HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg lenmagliszt,1,5 dkg élesztő,csipet kenyérfűszer, 1 ek sikér, 2 ek lenmag, 2 ek szezámmag, 2 ek napraforgómag, kb 3,5 dl író, 1 kk só

tn lenmagliszteskenyer2

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük 3 dl íróval. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a magokat, a sikért, a fűszert és a sót. Hozzáöntjük az élesztős írót és elkezdjük dagasztani. Ha a tészta túl kemény lenne, a többi írót is hozzáadjuk. A kidagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentetjük, amíg láthatóan megnő. Ekkor gyúródeszkára borítva a tésztát átgyúrjuk és veknit formázunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük és 30 percet pihentetjük. A tetejét bevagdossuk, vízzel lepermetezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

tn lenmagliszteskenyer1