Hozzávalók: 3 maréknyi komlóvirágzat( 30 g), 4dl víz, 12dkg búzakorpa, 1 ek. ánizs, 1 ek. koriander, 1ek kömény, 1 ek. római kömény, 20dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1kk só
Elkészítés: A komlóvirágzatot 4dl vízben 3 percig erős tűzön főzzük, majd lefedve hűlni hagyjuk. A kihűlt levet leszűrjük, a komlót kinyomkodjuk. A komlós lébe ( kb 2,5 dl ) beleszórjuk a fűszereket és a korpát majd jó alaposan összekeverjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a fűszeres masszát és még kb 0.5 dl vizet. Majd sűrű kenyértésztává dagasztjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük, majd felszeletelve tovább szárítjuk. A teljesen kiszáradt szeleteket összetörjük, majd megőröljük. Ezt a port használjuk később a kenyér fűszerezésére. 50dkg lisztből készült kenyérhez 1ek mennyiséget adunk.