Hozzávalók: 18 dkg fehér tönkölyliszt, 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 4 dkg kendermag liszt, 4 dkg szezámpehely, 1 ek sikér, 1 kk só, 1 csipet őrölt római kömény, 2 dkg élesztő, 2 dl víz
Hozzávalók: 13 dkg zabpehelyliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 ek sikér, 5 dkg tökmagliszt, 1 kk só, 10 dkg tökmag, 5 dkg napraforgómag, csipet őrölt koriandermag, 2,5 dkg élesztő, kb 3,5 dl víz
Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyliszt, 1/2 kk só, késhegynyi szódabikarbóna, 2 ek olívaolaj, kb 1,5 dl meleg víz
Hozzávalók:20 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 6 dkg lenmagliszt, 1 ek sikér, 3-3 ek lenmag, szezámmag és napraforgómag, 1 púpos kk só, 2 dkg élesztő, csipet őrölt kömény, 3 dl víz